Eén procentpunt minder dus, maar wel een afgeremde daling. De voorbije jaren droegen de krantenwinkels procentueel immers steeds minder bij aan de totaalomzet: het mooie aandeel van 69% in 2015 zakte in 2016 naar 64% en vervolgens trapsgewijs naar 62%, 58%, 54%, 51% en dus 48% in 2021. Op de persconferentie bleef Jannie Haek positief. “Ondanks het verdwijnen van sommige winkels, genereren ze nog steeds bijna de helft van het totaalbedrag en blijven deze historische partners ons voorkeurskanaal. En daar zijn we fier op.”
Het gros van haar overige inkomsten put de Nationale Loterij uit digitale verkoop. Die activiteiten groeiden structureel, het aantal online spelersaccounts bleef stijgen en spelen via smartphone of tablet is ondertussen goed voor 81% van het digitale totaalbedrag. De digitale omzet vertegenwoordigt net als in 2021 net geen kwart (24%) van de totale omzet.
Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.
Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.