• Varia

  Lees de Special Edition van Radar op papier

  Tekst: Wouter Temmerman
  Tijdens de eerste week van april bezorgt Radar u met enige fierheid via de blauwe bakken van AMP een Special Edition van ons magazine. Ons papieren magazine was in 2020 inhoudelijk nog identiek aan wat u kon lezen in het digitaal magazine dat gelijktijdig verscheen. Deze keer is dat helemaal anders en wel om verschillende redenen.

  Ten eerste is deze speciale editie een terugblik geworden op een wel heel bijzonder jaar. Een jaar waarin de krantenwinkels na een dagje verplichte sluiting alsnog het etiket van essentiële winkel kregen en vervolgens alle zeilen bijzetten om die rol op te nemen. We presenteren u op papier een jaaroverzicht dat van maart ‘20 tot maart ’21 de vinger legt op de helaas nog steeds niet afgelopen lockdownperiode. Het is een overzicht dat toont hoe Covid-19 niet enkel een directe impact had op de verkoop in uw winkel, maar ook indirect heel wat zaken in beweging zette. Denk maar aan de forste toename van elektronisch betalen of de grotere volumes op de pakjesmarkt. Fenomenen die wellicht niet meer verdwijnen als de coronastorm is gaan liggen. Ze tonen bij uitstek aan hoe Covid-19 een belangrijke krijtlijn zal blijken te zijn bij het uittekenen van de krantenwinkel van de toekomst.

  Opgeplooid staat netjes

  Daarnaast is deze papieren Radar ook speciaal omwille van de vorm. We hebben de traditionele magazinevorm letterlijk opgevouwen. Deze Radar laat zich niet doorbladeren, maar kan u lezen door hem open te plooien. Het bijzondere jaar ontplooit zich aan de lezer en zorgt samen met het gebruik van QR-codes voor een nieuwe en vlotte leeservaring.

  QR-codes

  De artikels introduceren u snel en gevat in een nieuwsverhaal, waarna u het hele artikel kan ontdekken door de QR-code naast de titel te scannen met uw smartphone of tablet. Het nieuwe jasje van deze Radar Special Edition creëert de mogelijkheid om met dank aan de plooivorm en de technologie door de belangrijkste gebeurtenissen van de voorbije twaalf maanden in onze sector te scannen. U wordt herinnerd aan verhalen die u al goed kende of u kan zich op Persradar.be of in het digitaal magazine helemaal verdiepen in artikels die u voor het eerst ziet.

  Aparte plek voor papier

  Deze special is onze manier om te beklemtonen dat printmedia nog steeds een cruciaal onderdeel zijn van de mediamix van een uitgeefmerk. Via onze nieuwsbrieven brengen we de actualiteit onder uw aandacht, de artikels leest u het eerst op de nieuwssite Persradar.be en de duiding volgt in het digitaal magazine. Het papieren magazine is de kers op de taart, onze reader’s digest, de selectie van de verhalen die er volgens ons het meest toe doen.

  We wensen u een zeer aangename leeservaring en kijken uit naar de reacties op deze speciale Radar.

  De redactie van Radar

  Deel dit artikel