• Varia

  Steun de strijd voor eerlijke marges op sigaretten

  Op de vorige pagina vernam u meer over het systeem waarbij elke accijnsverhoging op rookwaren de marge van de krantenwinkels doet dalen. Dankzij VFP zal de Belgische Mededingingsautoriteit dit mechanisme nu grondig onderzoeken. Door lid te worden kan ook u VFP actief steunen in de strijd voor faire marges op rookwaren.

  Ijveren voor winstmarges die het mogelijk maken om een krantenwinkel rendabel uit te baten, is al jaren het strijdpunt van de Vlaamse Federatie voor Persverkopers. Of het nu gaat om de druk op de historische marge van 25% op pers, de omschakeling naar een variabele verloning voor loterijproducten of de accijnsverhogingen op rookwaren… telkens timmerde VFP op dezelfde nagel: zonder faire marge is het onmogelijk om een perswinkel winstgevend te houden.

  Faire marges als hoeksteen

  Jammer genoeg toont onderzoek aan dat de druk op het netto inkomen van de gemiddelde persverkoper groot blijft. De winkels die winst maken hielden volgens de cijfers uit 2019 gemiddeld 18.500 euro over. Dat is het inkomen waarvoor de gemiddelde winkelier twaalf maanden vele uren klopt. De meeste recent accijnsverhoging meegerekend, komt de prognose voor 2021 eerder op een netto opbrengst van 16.520 euro terecht (de cijfers van de verlieslatende winkels zijn in deze analyse overigens niet meegeteld).

  Steun VFP, word lid

  VFP reserveert voor haar tussenkomst bij de BMA een aanzienlijke som uit het werkingsbudget voor 2022. Hoe meer winkels zich via een lidmaatschap aansluiten bij VFP, hoe groter de slagkracht van de federatie om dit schadelijk margemechanisme een halt toe te roepen. Daarom doen we dan ook een warme oproep om VFP in haar werking en in haar strijd om faire marges te steunen door lid te worden of door uw lidmaatschap voor 2022 te hernieuwen.

  Voordeelprijs: 50 euro

  Dit najaar hanteert VFP een voordeelprijs van 50 euro voor wie lid wil worden of zijn lidmaatschap wenst te vernieuwen. Op tijd inschrijven is de boodschap, het voordeeltarief geldt nog tot eind december. Van zodra de overschrijving binnenloopt, bent u lid voor 2022.

  Het werkingsbudget stelt VFP in de mogelijkheid om haar missie onafhankelijk in te vullen. De werking van de federatie berust niet op financiële steun of partnerships met handelspartners. Hoe meer dagbladhandelaars onze federatie steunen met een lidmaatschap, hoe sterker wij de activiteiten van de federatie kunnen uitbouwen.

  Lid worden voor 2022 kan eenvoudig door 50 euro over te schrijven. Formulieren of e-mails zijn niet nodig, het volstaat om in de mededeling van de overschrijving uw naam en e-mailadres te vermelden.

  Onze gegevens:

  • (IBAN) BE13 3101 1284 5139
  • (BIC) BBRUBEBB
  • Vlaamse Federatie van Persverkopers (VFP) - Ruggeveldlaan 524 - 2100 Deurne

  Wat geeft VFP terug?

  VFP deelt zijn kennis over het rendabel houden van de dagbladhandel en gaat hierover in gesprek met handelspartners. Dat betekent dat VFP:

  • Actief studies uitvoert om winkeliers nieuwe inzichten te verschaffen over het rendabel maken van hun zaak.
  • Met deze cijfers gesprekken aanknoopt met leveranciers, distributeurs en overheden om perspectief te creëren voor de dagbladhandel.

  Het engagement van VFP uit zich in verschillende eigen media:

  • Via elektronische nieuwsbrieven ontvangt u het nieuws heet van de naald in uw mailbox (schrijf je hier in op onze nieuwsbrief).
  • Op Persradar.be en via onze enquêtes kan u uw mening delen over het nieuws.
  • Onze website verzamelt alle informatie in handige dossiers, waardoor u zich snel in een specifiek onderwerp kan inlezen.
  • 8 keer per jaar lees je in ons magazine Radar verhalen die dieper ingaan op de actualiteit.
  • Meermaals per jaar bundelen we de niet te missen info in een speciale printeditie van Radar.
  Plaats een reactie
  0 reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Disclaimer Reacties

  Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

  Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.

  Deel dit artikel