• De krantenwinkel

  Walter Agosti creëert nieuwe Franstalige vakvereniging

  Tekst: Wouter Temmerman
  Ons land is een vakvereniging voor dagbladhandels rijker. In Franstalig België steekt Vision Presse de neus aan het venster. De nieuwe vereniging kondigt meteen een partnership aan met Perstablo. Op die manier wil Vision Presse met een nationale stem de belangen van de dagbladhandelaars verdedigen.

  Begin november verscheen in het Belgisch Staatsblad de oprichtingsakte van Vision Presse vzw, een nieuwe federatie van krantenwinkels. Bezieler van de nieuwe vereniging is Walter Agosti, de voormalige voorzitter van Prodipresse, de vereniging die er nu dus een conculega bijkrijgt.

  Sterk veranderend landschap

  In de communicatie over Vision Presse geeft Agosti een eerder algemene verklaring voor het initiatief. Er is enorm veel werk aan de winkel in een wereld die snel verandert”, laat Agosti optekenen. “Het belang van technologie en talrijke herstructureringen bij bedrijven, zorgen voor een steeds veranderend landschap. Maar ook wetgevingen veranderen, alsook het koopgedrag van consumenten. Daar moeten wij als uitbaters van perswinkels ons van bewust zijn en ons op voorbereiden.”

  Partnership met Perstablo

  In de statuten van Vision Presse staat te lezen dat de vereniging haar ambities wil waarmaken door zich te associëren met een federatie in het noorden van het land. Dat plan heeft de nieuwe federatie meteen uitgevoerd, want Vision Presse bundelt de krachten met Perstablo. Niet verwonderlijk aangezien Perstablo-voorzitter Yannick Gyssens ook stichtend lid is van Vision Presse en Walter Agosti van zijn kant zetelt in de Raad van Bestuur van Perstablo. Beide stichters zullen ook beurtelings de rol van gedelegeerd bestuurder van Vision Presse opnemen.

  In dit kader wenst VFP mee te delen dat ze als federatie onverwijld haar onafhankelijke koers verderzet en ook vasthoudt aan het model om dergelijke koerswijzigingen altijd eerst aan haar leden voor te leggen.

  Plaats een reactie
  0 reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Disclaimer Reacties

  Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

  Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.

  Deel dit artikel