• Varia

  Word makkelijk online lid van VFP

  Foto's: iStock
  De Vlaamse Federatie van Persverkopers (VFP) maakt het een stukje makkelijker om lid te worden van de federatie. Sinds kort kan iedere krantenwinkel zich online aansluiten of zijn lidmaatschap hernieuwen via een online betaling. Het lidmaatschap geldt voor één jaar vanaf de betaling.

  Ijveren voor winstmarges die het mogelijk maken om een krantenwinkel rendabel uit te baten, is al jaren het strijdpunt van de Vlaamse Federatie voor Persverkopers. Of het nu gaat om de druk op de historische marge van 25% op pers, de omschakeling naar een variabele verloning voor loterijproducten of de accijnsverhogingen op rookwaren… telkens timmerde VFP op dezelfde nagel: zonder faire marge is het onmogelijk om een perswinkel winstgevend te houden.

  Faire marges als hoeksteen

  Jammer genoeg toont onderzoek aan dat de druk op het netto inkomen van de gemiddelde persverkoper groot blijft. De winkels die winst maken hielden volgens de cijfers uit 2019 gemiddeld 18.500 euro over. Dat is het inkomen waarvoor de gemiddelde winkelier twaalf maanden vele uren klopt. De meeste recent accijnsverhoging meegerekend, komt de prognose voor 2021 eerder op een netto opbrengst van 16.520 euro terecht (de cijfers van de verlieslatende winkels zijn in deze analyse overigens niet meegeteld).

  Steun VFP, word lid

  Voor 2022 reserveert VFP een aanzienlijke som uit het werkingsbudget om te ijveren voor faire marges. Zo komt de federatie actief tussen in het onderzoek van de Belgische Mededingingsautoriteit. De BMA zoekt uit of prijsafspraken tussen sigarettenfabrikanten de marge van de winkels verlaagt. Hoe meer winkels zich via een lidmaatschap aansluiten bij VFP, hoe groter de slagkracht van de federatie om dit schadelijk margemechanisme een halt toe te roepen. Daarom doen we dan ook een warme oproep om VFP in haar werking en in haar strijd om faire marges te steunen door lid te worden of door uw lidmaatschap te hernieuwen of je als nieuwe winkel aan te sluiten.

  Online aansluiten

  Lid worden kan sinds kort makkelijk via de website Persradar.be. Op deze pagina staat een inschrijvingsmodule en u kan ook meteen online het lidgeld van 200 euro voor een jaar betalen. Het lidmaatschap loopt voor twaalf maanden vanaf het moment van inschrijving. Na het doorlopen van de module ontvangt u van VFP een bevestiging en een fiscaal attest.

  Wij danken u alvast voor de steun die ons in staat stelt om onze missie onafhankelijk te blijven invullen.

  Plaats een reactie
  0 reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Disclaimer Reacties

  Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

  Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.

  Deel dit artikel