• Partnercontent

  Hoeveel energie verbruikt jouw speelterminal? De Nationale Loterij legt uit.

  Tekst: Content aangeboden door de Nationale Loterij Foto's: Bram Tack
  De situatie met betrekking tot de energiebevoorrading en de daarmee gepaarde steigerende prijsevolutie is een bezorgdheid voor elk van ons. Als ondernemer neemt u wellicht ook uw energieverbruik onder de loep en stelt u zich vragen over het verbruik van de apparatuur die door de Nationale Loterij ter beschikking wordt gesteld. We bezorgen u hieromtrent graag wat informatie.

  Speelterminal en aanverwante apparatuur

  Het verbruik van de GT1200 speelterminal en printer bedraagt 40 W. In sluimerstand bedraagt het verbruik 7,2 W. U kan er ook voor kiezen om dit toestel uit te schakelen aan de hand van de knop aan de zijkant. Uw speelterminal mag bij de sluiting van uw verkooppunt in slaapstand worden gebracht. Software updates die dan eventueel ’s nachts worden doorgevoerd kunnen dan wel zorgen voor wat vertraging bij het heropstarten van het toestel de volgende dag.

  Het verbruik van het spelersscherm bedraagt 10 W. Het verbruik in slaapstand is niet meetbaar. Het spelersscherm kan u buiten de openingsuren van uw verkooppunt volledig uitschakelen. Alhoewel hier buiten de openingsuren geen inhoud meer wordt op afgespeeld, kan u dit scherm ook handmatig uitschakelen en bij de opening van uw winkel opnieuw aanzetten.

  De Winchecker verbruikt 3 W. Ook de WinChecker en de printer kunnen buiten de openingsuren worden uitgeschakeld, ook al is het sluimerverbruik hiervan zeer laag.

  Het verbruik van je internetapparatuur bedraagt:

  • BBOX: 5,5 W
  • Router: 16 W

  Let wel: laat de router of wifibox steeds aanstaan en schakel deze vooral niet uit.

  Lichtreclame Nationale Loterij

  Bij de lancering van ons nieuw winkelconcept werd uiteraard het energieverbruik van het publiciteitsmateriaal als een belangrijke beslissingsfactor mee in beschouwing genomen. De nieuwe lichtreclame wordt gebouwd met modern materiaal dat beschikt over recente energiebesparende technologie. Het gemiddeld verbruik ervan bedraagt zo’n 35 W.

  Bovendien hoort bij de door de Nationale Loterij geplaatste lichtreclame, over het algemeen, een schakelaar.

  Onze tip: schakel uw lichtreclame uit van zodra uw winkel zijn deuren sluit voor het publiek

  We bezorgen u ook graag algemeen advies en tips waarvan we denken dat ze kunnen bijdragen tot een efficiënter energieverbruik:

  • Houd de warmte binnen en sluit de toegangsdeur van uw winkel. Om te vermijden dat klanten het gevoel krijgen dat uw winkel niet open is, raden we u aan om een ludiek bord of een affiche met de melding “Wij zijn open!” te plaatsen.
  • Verlaag de temperatuur tot 19°C in de verkoopruimte. U bent tijdens de openingsuren meestal in beweging en uw klanten hebben wellicht een jas aan en zullen hier niets van merken.
  • Plaats aluminiumfolie achter de radiatoren om de warmteverspreiding te verbeteren.
  • Tast de ramen en deuren af, spoor eventuele kieren op en zoek een manier om deze te dichten.
  • Vervang alle verlichting met gloeilampen en halogeenlampen, waar mogelijk, door ledlampen. Het verbruik en de duurzaamheid van ledverlichting is onmiskenbaar een troef.
  • Overweeg of u kan investeren in de plaatsing van verplaatsingssensoren in ruimtes die niet permanent gebruikt worden die zorgen voor verlichting wanneer er iemand aanwezig is.
  • Verbind, waar mogelijk, uw elektrische toestellen met een multi-stekkerdoos met een aan/uit schakelaar. Schakel deze uit van zodra de winkel sluit.
  • Ga na of er in de verkoopruimte nog oudere en mogelijk energievretende toestellen staan die eventueel kunnen worden vervangen door zuinigere toestellen zoals een koelkast, een koffiezetapparaat of een telefoonlader.
  • Zet uw PC uit wanneer u hem niet gebruikt. Het zal misschien iets langer duren om hem opnieuw op te starten, maar sluimerverbruik van een PC, ook een draagbaar model, is niet te onderschatten
  • Bent u van plan om kerstverlichting te plaatsen? Kijk dan even na of uw kerstverlichting voorzien is van led-technologie. Indien niet, dan kunnen we u alleen maar aanraden om deze te vervangen door een exemplaar uitgerust met ledlampen. Plaats ook een timer op uw kerstverlichting om het verbruik ervan zo laag mogelijk te houden.

  We hopen dat deze informatie nuttig is voor u en volgen uiteraard de situatie van heel dichtbij.

  Deel dit artikel